Bedenkingen, mijmeringen, oprispingen.

woensdag 20 april 2011

FOSSIELEN


Eyskens, Tobback, Martens de Belgische fossielen hebben samen met hun liberale vriendjes de aanval op Bart De Wever ingezet. Maar waarom ook niet tegelijk op het Waalse strikje? Zou het niet kunnen dat het niet De Wever is die de hele santekraam tegenhoudt, maar de leider van de PS die van een verrottingsstrategie gebruik maakt, om alzo opnieuw een Belgische hit te scoren?
Om te beginnen hebben de groenen zichzelf al uitgesloten door te zeggen dat de kerncentrales dicht moeten, wat niet zal gebeuren, want dat zijn leuke melkkoeien voor den Belgiek die geld nodig heeft. Hoera een typisch Belgische oplossing komt er aan, een tripartite en Vlaanderen wordt weer eens genaaid.

1 opmerking:

  1. Wat die fossielen betreft: klopt natuurlijk. Ergerlijk vond ik anderzijds, toen ik gisteren op bezoek was bij familie en de hele bende naar de triomftocht van Gilbert zat te kijken in de Waalse Pijl iemand zei: 'Pffft, toch weer die Waal niet?' Ik heb toen boos gereageerd: "Zou jij liever een Marokkaan zien winnen?" Waar gaan we naartoe, jongens? Weet je, waarvan ik droom: een referendum, een echt, een officieel waarin men aan de elf miljoen 'Belgen' vraagt of zij separatisme willen, gewoon met JA of NEE antwoorden zonder misleidende kunstgreepjes. Ik gok op 80 % nee. Wat zou jij kiezen, Walter? Ik vraag me zelfs af, indien er NU nieuwe verkiezingen zouden komen, of het succes van de NV-A even groot zou zijn. Weet je wie vooruitgang zou boeken? De CVP !!! Als je moest weten hoe die nu al hun messen aan het scherpen zijn voor de volgende verkiezingen, daar zou een goeie politieke thriller inzitten.
    Je weet allicht ook dat good old SHIRLEY TEMPLE in 1940 in THE BLUE BIRD speelde van Walter Lang. Als ik goed kan tellen waren er tot dusver drie verfilmingen van L'oseau bleu.
    John

    BeantwoordenVerwijderen