Bedenkingen, mijmeringen, oprispingen.

donderdag 13 oktober 2011

OP WEG NAAR EEN POLITIESTAAT?

Geachte Heer

Op donderdag 13 oktober om 8.39 uur rijdt de politiecombi met nummerplaat VVV318 de enkele richtingsstraat Perenstraat in, dit na het negeren van twee verkeersborden C31a (Verbod aan het volgend kruispunt af te slaan in de richting door de pijl aangegeven) geplaatst in de Lange Beeldekensstraat net voorbij de hoek van de Sint- Willebrordustraat en net voor de bewuste Perenstraat aan de rechterzijde van de straat.

Ik laat de auto stoppen en wijs de bestuurder erop dat hij een verkeersovertreding maakt, en krijg als antwoord:

Agent bestuurder: Ik beslis zelf waar ik rijd!

Ik noteer zijn nummerplaat, waarop de agent op snauwende toon zegt:

Agent bestuurder: Mijn naam is Bogaerts

Ik zeg nog:

Ikzelf: Dat is dezelfde VVV318 die ik enkele dagen geleden meer dan twee uur (heen en terug met tram langs metrostation Handel) met de linkerwielen op het trottoir in de Handelstraat zag staan, terwijl er aan de overzijde, rechterkant dus, genoeg parkeergelegenheid was op de voor de politie voorziene parkeerplaatsen.

Deze brief werd verzonden aan de Procureur des Konings de heer Dams Herman, Gerechtsgebouw, Bolivarplaats, 20 bus 2, 2000 Antwerpen en met de mail verzonden aan de heer burgemeester van Antwerpen en poltiekantoor City.


Walter A.P. Soethoudt, Perenstraat 15, 2060 Antwerpen

4 opmerkingen:

 1. Nadat zij wegreden na jouw opmerking, hebben ze hun blauw zwaailicht aangezet.
  Een getuige

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Plaats van handeling: Statiestraat Berchem
  Een vrouw zet haar auto eventjes dubbel, met knipperende alarmlichten, loopt de apotheek binnen om een voorschrift af te geven. Net op dat ogenblik rijdt een politiecombi voorbij, stopt, noteert haar nummerplaat en wil doorrijden. De vrouw heeft het gezien, haast zich naar buiten en houdt een pleidooi. Niets kan baten. De poltieauto vervolgt zijn weg en passeert een dubbelstaande BMW met getinte ruiten en vier mannen erin, er gebeurt niets. Honderd meter verder staan ze voor het rode licht en een achterop komende chauffeur - die alles heeft gezien - stapt uit, loopt naar de politiewagen, tikt op het raam en stelt de vraag, waarom nummer één wel en nummere twee niet.
  Antwoord: Doe gai auw eige warek, wai doen da van ons, en mokt mor gau da ge in auwe auto zit, anders schrijven we au oek oep.
  Tja, wat moet je hiervan denken?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De heer Bogaerts is door enkele buren gespot per fiets en heeft de beide verbodstekens op de grond gelegd, waarna enkele buren ze terug rechtop zetten. Nu is het ene bord C31a aan de hoek van de Perenstraat verdwenen en rest er enkel nog een bord aan de hoek van de Sint-Willebrodusstraat. Dat heeft tot gevolg dat nog meer verkeer afslaat waar het niet mag en de Perenstraat als een racebaan gebruiken en er ontstaat hierdoor dikwijls heibel, omdat de straat nu eenmaal te smal is om verkeer in beide richtingen toe te staan. Maar het ligt uiteraard aan de overheid die nog steeds - enkele maanden al - geen verbodsteken C1 op de hoek Peren- Lg Beeldekensstraat heeft geplaatst. Met aan de hoek Duinstraat- Perenstraat het verkeersbord F19. We wachten op de eerste dode.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een van de verschillen tussen Antwerpen, waar ik twintig jaar gewoond heb, en Temse, waar ik nu al bijna tien jaar woon, is de politie. In Antwerpen was dat een echt korps gedurende twee jaar, toen het een hoofdcommissaris had. Het Blok heeft de commissaris weggepest en zie nu maar naar de agenten. Ja, Walter, schrijf ze maar op. Je moet echter ook nog een kopie sturen naar het comité P. Heb ik ooit gedaan en het heeft gewerkt voor een officier die iets te hardhandig en zonder enige reden mijn vrouw had vastgezet in zijn commissariaat, toen nog in de Gasstraat. Als je straks een GAS-boete krijgt, betaal je die uiteraard best niet.

  BeantwoordenVerwijderen