Bedenkingen, mijmeringen, oprispingen.

zaterdag 24 december 2011

WELKOM IN 2060


Enkele maanden geleden was er een stadsbeambte die aan een verzamelde groep mensen meedeelde dat 2060 ongeveer 200 nationaliteiten herbergt. Ik ben een bewoner van 2060 en in Antwerpen geboren. Er is dus niets mis met mijn Nederlands. Maar als ik de buurtmensen bevraag, zijn er heel wat die geen vermaledijd woord Nederlands kennen, sommigen enkele woordjes. Dat maakt dat ze geen Vlaamse kranten lezen, niet naar Belgische of Antwerpse zenders kijken en blijkbaar niet weten (of willen ze het niet weten?) dat er wordt gestaakt.
Dus donderdag stonden er even lustig als tevoren witte, groene, blauwe, gele en zwarte zakken aan de deur, met daarbij nog het grof vuil. Vrijdag zag je hier en daar dat sluikstorters er hadden van geprofiteerd om er nog wat bovenop te gooien. Nu, zaterdag, lag er nog wat meer rotzooi.
Op mijn zaterdagse wandeling door de stad heb ik nergens nog vuil zien staan, ik geef toe dat ik niet de hele stad doorkruiste, maar je stelt je toch vragen. Wil men 2060 nog dieper de dieperik in, doe dan zo verder!

3 opmerkingen:

  1. Een prettige en zindelijke kerst Walter.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op het stadhuis spreken ze duidelijk niet de taal van 2060.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vandaag, maandag, 9.25 uur zagen we het zwaailicht van de vuilniswagen, alleen waren wij te laat met ons vuil, wij hadden het namelijk NIET buiten gezet.

    BeantwoordenVerwijderen