Bedenkingen, mijmeringen, oprispingen.

zaterdag 30 november 2013

DE DIAMANTEN KOGEL UITGEREIKT


Gisteravond, aan de einde van de slachtmaand, werd de laureaat van de Diamanten Kogel - het is wel geen kogel, maar een boksbeugel - bekendgemaakt in het Letterenhuis, waar meteen een statement werd gemaakt door de misdaadroman bij de letteren in te delen.
Tussen het geweld van de grote uitgeefconcerns loopt er de dwerg uitgever Kramat rond, een uitgeverij met een visie, en het is bij deze uitgever dat Rudy Soetewey trouw blijft uitgeven. Ik ben het niet altijd eens geweest met Rudy en had enkele bezwaren tegen de eveneens voor de Diamanten Kogel genomineerde Getuigen, maar met het nu met de Diamanten Kogel bekroonde 2017 heeft hij zijn voetstappen voor altijd nagelaten in de Vlaemsche wereld van de misdaadliteratuur. En voor eenmaal ben ik het eens met Danny De Laet die schreef: "Wat een fabelachtige roman is dit? Als hij dit jaar de Diamanten Kogel niet krijgt, kennen de juryleden er niets van."
Kwatongen zullen beweren dat de juryleden dan maar eieren voor hun geld hebben gekozen en voor 2017 hebben gestemd, omdat ze anders de banvloek van Danny De Laet over zich heen hadden geroepen, en die heeft nu eenmaal een smerige pen.


2 opmerkingen:

  1. Wà hedde gai tog tege dien Danny?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mag ik het volledig oneens zijn met de schrijver van deze blog?

    BeantwoordenVerwijderen