Bedenkingen, mijmeringen, oprispingen.

dinsdag 18 februari 2014From Broadway to Brussels, TAP TONIGHT 2014, the tap dance event of the year

zondag 23 februari 2014 in Bozar, Brussel


Na het succes van vorig jaar zal de derde editie van het internationaal festival TAP TONIGHT van 21 tot 23 februari in het Paleis van Schone Kunsten in Brussel en in de studios van de Fred Academy in Brussel plaatsvinden. De Europese hoofdstad gaat 3 dagen lang vibreren op het ritme van Amerikaanse tapdansers, dank zij internationale stages en spektakels met gasten uit New York, Londen en Lausanne. Grégoire Vandersmissen, directeur van de Fred Academy en oprichter van Tap Tonight, zal de grote namen van de TAP DANCE ontvangen, allen verbonden aan zijn persoonlijk parcours, ontmoet tijdens stages en voorstellingen in Europa & de Verenigde Staten.

Op de affiche van het festival zullen talrijke genodigden met prestige : Tony WAAG (directeur van het TAP CITY FESTIVAL in New York), Brenda BUFALINO (een van de pioniers die tapdans opnieuw onder de aandacht bracht in de Verenigde Staten, New York), Fabrice MARTIN, Daniel LEVEILLE en Costel SURBECK (meermalig wereldkampioen tapdans in Zwitserland en Duitsland), omringd door de companie « junior » uit Lausanne – Zwitserland, Sharon MILES (Londen) en Grégoire VANDERSMISSEN (Brussel) als duo en als solisten, en Grégoire Vandersmissen’s Company, semifinalist van de show « Belgium’s Got Talent » aan de Franse kant (RTL-TVI) en de Vlaamse kant (VTM).

Gedurende 3 dagen zal het festival eveneens de mogelijkheid geven talrijke tapdans stages te volgen die zich richten tot leerlingen van elk niveau, van de amateur tot de professionele danser. Er zal zelfs ook een initiatie cursus georganiseerd worden speciaal voor leken die voor het eerst tapdansschoenen willen aantrekken !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten