Bedenkingen, mijmeringen, oprispingen.

vrijdag 5 september 2014

DE VALKUIL

Ik weet niet wat de ondernemers bezielt om gescheiden onderwijs meisjes-jongens te vragen in de technische stielen. Ik dacht dat er niet echt veel moslimbroeders lid van die ondernemers waren. We hebben lang moeten wachten om de gemengde klassen te krijgen, het gevecht tegen de katholieke zuil leek gewonnen, maar nu heulen ze blijkbaar samen met die andere zichzelf godsdienst noemende strekking.
Wat me het meest verwonderde is dat rode Freya zich in het debat heeft gemengd. Heeft ze geen angst dat haar linkse broeders en moslimvriendjes haar ter orde zullen roepen?


2 opmerkingen:

  1. Die Freya is een heel dom gansje, dat weet je toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Valkuil? Welke valkuil? Er zijn er velen in het onderwijs -leerkrachten bedoel ik, geen wereldvreemde politici, ambtenaren en/of commentatoren- die het meer dan prima zouden vinden als dat "gescheiden" onderwijs weer zou worden ingevoerd, vooral in het (lager) middelbaar, waar de hormonen vaak onnoemelijk meer (totaal overbodige...) problemen opleveren dan de gemengde klassen voordelen hebben. Als ik sommige verhalen hoor, betwijfel ik of het gemengde onderwijs wel voordelen heeft die de moeite waard zijn.

    Dat heeft volstrekt niets met de "katholieke zuil" te maken, gewoon met het verschil tussen jongens en meisjes. Of gaan we ontkennen dat zo een verschil er is? Het zou kunnen. Tegenwoordig mag het niet meer gezegd worden dat er verschillen zijn tussen geslachten, rassen, domoren en intelligenten, vetten en mageren. Iedereen is gelijk! Over zever in pakskes gesproken...

    Het communisme, die misselijke ideologie, mag dan al (theoretisch) verdwenen zijn uit het westelijk halfrond, sinds de val van het IJzeren Gordijn hebben we nooit met méér communistische stierenschijt opgezadeld gezeten. En tegenwoordig omarmen we 'm, de communistische stierenschijt, met politiek correct enthousiasme!

    BeantwoordenVerwijderen