Bedenkingen, mijmeringen, oprispingen.

woensdag 26 november 2014

LITERAIRE TRIVIA


* Jack London was een toegewijde socialist en was ooit kandidaat burgemeester in Oakland, Californië, op de socialistische lijst in 1905, maar hij haalde minder dan 500 stemmen.

* Henry Woodsworth Longfellow was professor moderne talen en doceerde aan Bowdoin, Harvard en in Europa.
In 1854, hij was 47 jaar, viel het doceren hem te zwaar en ging hij op rust om zich volledig aan de poëzie te wijden. Longfellow is de bedenker van 'Into each life some rain must fall', dat in de derde stanza van zijn lyrisch gedicht The Rainy Day voorkwam.

* William Manchester, auteur van De Dood van een President, werd gewond op Okinawa tijdens de Tweede Wereldoorlog, hij was tijdelijk blind en gedeeltelijk doof en werd ontslagen met 100% invaliditeit.
Manchester betaalde ooit een boete van 505,69 dollar voor een boek dat hij meer dan 29 jaar lang ontleende van de bieb van de universiteit van Massachussets.

* Toen William Somerset Maugham een jonge dokter was in Lambeth, toen een Londense achterbuurt, kreeg hij genoeg misère te zien om erover te schrijven. Zijn Liza of Lambeth kende een redelijk succes, dat was genoeg voor hem om zijn doktersjas aan de haak te hangen en schrijver te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten