Bedenkingen, mijmeringen, oprispingen.

vrijdag 30 januari 2015

GELOOF HET MAAROp de website van Doorbraak.be (http://www.doorbraak.be/nl/nieuws/filosofieles-de-bom-onder-het-fundamentalisme) schrijft Johan Sanctorum in zijn artikel FILOSOFIELES: DE BOM ONDER HET FUNDAMENTALISME:

'Veel meer dan paracommando’s op elke hoek van de straat, vormen opvoeding en onderwijs de sleutel. Terreur maakt geen schijn van kans in een maatschappij zonder oogkleppen.'

Laat ik zeggen: Dat is maar een gedacht. Zowel dat terreur in een samenleving "zonder oogkleppen" "geen schijn van kans" zou hebben, als het waanidee dat een dergelijke samenleving überhaupt kan gecreëerd worden. Iedereen loopt met oogkleppen op. De ene zijn oogkleppen zijn wat groter en opvallender dan die van een ander, maar wie denkt dat er één mens rondloopt zònder, bewijst in elk geval overduidelijk dat hij er zelf heeft. 
Het is waar dat opvoeding en onderwijs een sleutel vormen, maar in plaats van weer maar eens een volledige herstructurering te propageren, zouden we beter eens gaan kijken naar wat er de afgelopen jaren/decennia is verloren gegaan, en daar aan enige reconstructie beginnen. Bijvoorbeeld door het onderwijs, in de zin van "het lesgeven", weer centraal te stellen in het onderwijs. Want tegenwoordig lijkt het er meer en meer op dat het lesgeven een ergernis is geworden, iets dat zo af en toe nog een beetje gebeurt omdat het nu eenmaal verwacht wordt, in verloren momenten tussen eindeloze vergaderingen, schoolreisjes, symposia, bespottelijke "bijscholingen" en andere vormen van bezigheidstherapie voor politiek correcte zombies.
En zo lang de politiek correcte dictatuur de deur openzet voor uitschot uit alle hoeken van de wereld, lijken para's op de straathoeken een uitstekend idee. Een veel beter idee, en een grotere prioriteit, dan een "radicaal-republikeins opvoedingsproject".
 
 

2 opmerkingen:

  1. Volledig mee eens. Schreef je het ook als comment? JS is als verlate situationist vaak de pedalen kwijt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Uitleg over het onderwijs: goed zo, Walter!

    BeantwoordenVerwijderen