Bedenkingen, mijmeringen, oprispingen.

dinsdag 27 januari 2015

TENERIFESinds gisteren terug van een weekje Tenerife. Dat de Spanjaarden maar opletten daar. Reden? Zoals in ieder normaal toeristisch gebied vind je de meeste spijskaarten en andere dingen naast het Spaans ook in de grote talen, Engels, Frans, Duits - met hier en daar een beetje Zweeds, zelfs wat Fins en wat Nederlands, maar het begint er meer en meer op te lijken dat het Russisch bezig is om de grote vier te vervoegen. Met de expansiedrift van Poetin en de recente gebeurtenissen in de Krim en de Oekraïne in het geheugen, zou men kunnen denken dat de Russische inwijking erop gericht is om binnen enkele jaren een zogenaamde rebellenoorlog te beginnen en Tenerife op te eisen als Russisch grondgebied.

3 opmerkingen:

 1. Nooit gedacht dat we deze rode ellende nog opnieuw zouden meemaken in Europa... De mensen zijn waarlijk te stom om te helpen donderen. En wie ook weer opduikt, welhaast onontkoombaar, is de getikte seriemoordenaar Che Guevara, die chouchou van revolutionair links en politiek correcte debiliteit in het algemeen.

  Ik lees in de pers vanmorgen dat de Griekse banken onder vuur liggen van hun klanten. Geen wonder. De kater na deze verkiezingsuitslag zal gigantisch zijn.

  ps.

  Het iconische beeld van Guevara dat nu weer massaal opduikt in de straten van de "bakermat van de westerse beschaving", dateert van het magische jaar 1968 (toen Griekenland, tussen haakjes, kreunde onder de brutale repressie van het kolonelsregime...) en is van de hand van de Ierse graficus/schilder Jim Fitzpatrick, die in de jaren 70 en 80 het SF-circuit afstruinde met zijn heroïsche schilderijen van Keltische mythen en legenden. Jim schilderde op doorzichtige pvc-film, dezelfde ondergrond die we gebruikten in het architectenbureau waar ik werkte, met een elastische verf. Op die manier kon hij grote schilderijen handig oprollen en in een kartonnen kokertje vervoeren.

  In de warrige jaren 60 had Fitzpatrick niet de moeite gedaan om een copyright te nemen op zijn beeld van Guevara, dat overigens gebaseerd was op een foto van de Cubaan Korda. Hij stelde het toen "gratis ter beschikking van revolutionaire bewegingen wereldwijd"... Naar het schijnt is hij recent van gedacht veranderd, maar zou hij de opbrengsten van het copyright willen afstaan aan de familie van Guevara.

  Het verstand komt duidelijk niet met de jaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien is het alleen maar de Russische maffia die ik 's morgens omstreeks negen uur in de vroeg opstaande zon op een terrasje zag zitten, met kaalgeschoren hoofd en blote bast. Ik denk dat de grootste Russische maffiabaas, Poetin, dat graag zal zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. als ze zo onbeleefd en schrokkerig zijn zoals ik ze in Nizza al ettelijke keren heb meegemaakt, dan bewijst dat dat het kapitalisme in Rusland nog lang niet is uitgeroeid

  BeantwoordenVerwijderen