Bedenkingen, mijmeringen, oprispingen.

zaterdag 4 april 2015

ERGERNISSENOp 31 maart 1964 liet ik me inschrijven in het handelsregister, op 1 mei 1964 werd ik lid van de vrije Algemene Verzekeringen “Emile Moyson” en in mijn goed
bewaarde boekje van de ziekenkas kun je lezen dat ik voorheen aangesloten was bij de verplichte verzekering bij dezelfde kas, waar ik sinds 1 september 1955 lid van was. Voordien stond ik op het boekje van mijn ouders die voor mij aan voorhuwelijkssparen deden bij de A.Z.E.M.

Heel deze uitleg om te vertellen dat ik na 60 jaar ben overgestapt naar een NEUTRAAL ziekenfonds en dit vanaf 1 juli. Ik weiger het om verder een partij die om de haverklap politieke stakingen uitroept geld te geven en dat geldt dus voor alle partijen.
 
Steve Stevaert opgedragen.
Het leven begint aan de andere kant van de wanhoop.
Jean-Paul Sartre (Les Mouches)
 
“I’d rater vote for something I want and not get it than vote for something I don’t want and get it.”
Eugene Debs (1855-1926)
 
 
 
 

 

3 opmerkingen:

 1. Lang geleden, in de tijd dat de beesten nog spraken, had Stevaert het café De Witte Non in Hasselt, juist achter de hoek van Stripwinkel Wonderland, toen nog uitgebaat door Luk Poelmans, en De Markies van Carabas.
  We kwamen er zo goed als nooit omdat we Steve een heimelijk, gemeen ventje vonden. Een pocher. Een blaaskaak. Onze stamkroeg was Den Drossaerd in de Willekensmolenstraat en ook wel De Kleine Hal, bij Franske.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voorbij de dood, en nog steeds een zeveraar.

  Dik tegen zijn goesting? Niks "dik tegen zijn goesting". Zelf heel bewust voor gekozen, ja.

  De heiligverklaring komt op kruissnelheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De vraag is natuurlijk: wat DOET een NEUTRAAL ziekenfonds met je centen? Je wijsmaken dat ZIJ met ONZE bijdragen zorgen voor een EERLIJKE verdeling bij hun leden/patiënten? Dat 'neutrale' oogt vanzelfsprekend aantrekkelijk, maar bestaat dat wel ? Ik heb destijds ook gezocht naar het meest interessante ziekenfonds, vooral op het financiële vlak. Mijn ouders schakelden al over van katholiek naar socialist en toen Hilda en ik trouwden kozen we voor de liberale. Veel verschil met de andere twee grote was er niet tot ik onlangs hoorde van vrienden/familieleden e.d. dat er, weliswaar "kleinere" ziekenfondsen zijn die GOEDKOPER zijn qua bijdragen en interessanter qua uitkeringen, maar weinigen hebben mij tot nu toe echt kunnen overtuigen. Het Amerikaanse syteem deugt ook niet maar hun meewarige opmerkingen dat wij 'verplicht' zijn (communisme noemen zij dat) en dat die ziekenfondsen zo politiek gelieerd zijn hebben ook iets. Ik heb het vooral steeds moeilijk gehad met VAKBONDEN, was slechts sporadisch lid (als student en als werkzoekende) en, NEEN, ik heb mij diverse aanstellingen en benoemingen NIET te danken aan een vakbond. Het ostentatief eruit stappen heeft me al veel spaarcentjes opgeleverd, in vergelijking met zijn schoonzus die als kleuterleidster nu al jaren op pensioen gewoon blijft doorbetalen! Waarom ? Wat heeft zij te verbergen? Meent zij echt de vakbond nog nodig te hebben? En wat Steve betreft: toch niet voor de wijven zeker. Waar zit zijn verborgen agenda? In Cuba? Ik vind het verdacht datje daarover zo weinig verneemt, vooral niet in de socialistische pers of bij zijn rode medestanders. Ze hebben allemaal financiële stront aan de knikker van De Gucht tot Stevaert en de schijnheiligsten onder de tjeven.

  En wij maar kankeren,

  BeantwoordenVerwijderen