Bedenkingen, mijmeringen, oprispingen.

maandag 13 april 2015

LITTERAIRE TRIVIA* Zij die dachten dat Sir Walter Raleigh zijn mantel over een modderplas legde voor koningin Elizabeth I van Engeland vergissen zich deerlijk. Het verhaal is uit de duim gekomen van historicus Thomas Fuller die er bekend om was de dingen wat op te smukken.

* Sir Walter Raleigh werd onthoofd in 1618 en het verhaal gaat dat mevrouw Raleigh het hoofd van haar man steeds bij zich zou hebben gedragen.

* Sir Walter is de man die de tabak in Engeland heeft geïntroduceerd zegt men, maar hij is ook verantwoordelijk voor het eerste gebrouwen bier in de Verenigde Staten, en dat op de eiland kolonie Roanoke in Virginia 1587.

* "Next to masturbation, i'ts (writing) the
most fun you can have alone." zei Harold Robbins ooit.
 

* Toen Robbins nog een kind was, was hij loopjongen voor Lucky Luciano en Frank Costello.

* De hoofdpersoon van Robbins eerste boek
Never Love a Stranger kreeg de naam Francis Kane mee, wat Robbins echte naam was. (Als kind werd Robbins gevonden op de drempel van een katholiek weeshuis in de Hell's Kitchen wijk van NYC. Hij had verschillende pleegouders, maar zijn laatste pleeggezin was bij Harold Rubin, een New Yorkse drogist, en zijn vrouw. Kane adopteerde de naam maar maakte er Robbins van omdat dat nu eenmaal beter klonk.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten