Bedenkingen, mijmeringen, oprispingen.

donderdag 19 november 2015

DODELIJK


Zes lege politiewagens staan geparkeerd voor de kantoren van de Zoo op het Koningin Astridplein. Nergens enige bewaking voorzien. Hoe gemakkelijk moet het zijn deze wagens met enkele prikken uit te schakelen.
Iemand die niets goed in de zin heeft, kan de laatste dagen de auto's zien aankomen, een voor een. De manschappen - meestal twee - stappen dan uit en houden een praatje. Misschien bespreken ze hun opdracht wel, maar dat zou dan wel vooraf gebeurd moeten zijn, want zo bij elkaar zijn ze in enkele seconden neergemaaid met één salvo.
Ook zij die patrouille lopen zij aan zij kunnen een gelijkluidend lot ondergaan, misschien - neen ik ben er zeker van - zou het slimmer zijn, moesten ze aan beide zijden van de straat patrouilleren.
Maar wie ben ik?

2 opmerkingen:

  1. Niet vergeten dat we hier in een land leven waarvan de minister van binnenlandse zaken, de kluchtzanger Charles-Ferdinand Nothomb, ooit als goede raad aan de bevolking meegaf om in geval van een kernoorlog de brandweer te bellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volledig eens met je. ik zag ze al vaak patrouilleren in de jodenbuurt en, eerlijk gezegd, ik had ook allerlei bedenkingen wat 'strategie' betreft.

    BeantwoordenVerwijderen