Bedenkingen, mijmeringen, oprispingen.

donderdag 3 maart 2016

TE LAAT


Foto HLN

Onder de titel "Afscheid van oud schepen Geldolf"
schreef HLN:
Een volle zaal in het crematorium van Wilrijk gisteren voor het afscheid van voormalig Antwerps sp.a-schepen en eresenator Wim Geldolf.
Hij overleed een tiental dagen geleden in een woonzorgcentrum in Aartselaar op 87-jarige leeftijd. Geldolf zetelde 30 jaar in de gemeenteraad voor de socialisten, waarvan 20 jaar als schepen. Maar zijn grote droom maakte het socialistische kopstuk niet waar: burgemeester worden.
Op zijn afscheid gisteren dus niet alleen familie en vrienden, maar ook ex-partijgenoten, zoals onder meer oud-burgemeester van Antwerpen Leona Détiège.

Ik was er dus niet. Ik weet niet of je dat kent, je agenda ligt open op 2 (links) en 3 (rechts) maart en je legt de uitnodiging om afscheid te nemen op de rechterkant. Voel je het al aankomen? Ik was er gisteren niet, maar vandaag dus wel om afscheid te, nemen van de aimabele man die vertrouwde op het schitterende layout werk dat Nadine leverde voor zijn
boeken die bij diverse uitgevers verschenen, en die ene die bij onze toenmalige uitgeverij Facet verscheen: Camille Huysmans en Lode Craeybeckx 1922-1968. Het verhaal van een politieke relatie in goede en kwade dagen. (Facet 1999).
Terwijl ik er dus toch was, ben ik nog even naar de strooiweide gelopen om dochter Soetkin even dag te zeggen en ben dan verder gelopen naar park R en heb even stilgestaan bij de graven van: Nic van Bruggen, Freddy De Vree, Gust Gils, Albert Szukalski, Michel Bartosik, Hubert Lampo, Jean-Marie Berckmans, Saint-Rémy, Ferre Grignard, Paul De Vree, het verse graf van Willem Dolphyn, Wilfried Adams en de kleurrijke en opzichtige laatste rustplaats van Herman De Coninck (Nicole Van Goethem zou waarschijnlijk andere kleuren hebben gebruikt), maar Herman kon ik al bij leven niet zo goed verdragen, e.v.a.
Hiermede bied ik onze oprechte gevoelens van deelneming aan, aan de echtgenote, zijn zoon en echtgenote en de twee kleinkinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten