Bedenkingen, mijmeringen, oprispingen.

vrijdag 24 juni 2016

PRIMITIEF, PRIMITIEVER, PRIMITIEFST


Den Vlaemsche auteur David Van Reybrouck vraagt zich in De Standaard af: ‘Is er iets primitiever dan een referendum?’
Ja, waarschijnlijk diezelfde David zelf.
Als je schrijft wat hij schrijft: ‘Ik ben niet alleen razend op die massa leave-stemmers, maar nog veel meer op Cameron. Die wilde per se dat referendum als verkiezingsbelofte, om de stemmen van Farage af te snoepen. En dan maar denken dat hij daarmee dat varkentje wel gewassen had. De idioot. Hij gaat de geschiedenis in (deze in was vergeten door David) als de man die de dood van de UK op zijn geweten heeft, naast de dood van de EU in zijn huidige vorm.’
Dit is niet enkel de belediging van een bevriend staatshoofd (in Turkije zat je al in de bak), maar gewoon ook van 52% van de Britse bevolking.
Er is voor minder oorlog gevoerd.

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Politiek correct Europa is even uit zijn gebruikelijke betweterige arrogantie geschud. In Groot-Brittannië zit Saint Bob Geldof ook al van zijn kloten te maken. Precies een stel pruilende tieners op de speelplaats. Heerlijk om te zien en lezen.
    Ik denk dat er angst mee gemoeid is. De realisatie dat you can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time. Ik ben geen fan van Abe, maar hij kon het vaak bijzonder eloquent formuleren.

    BeantwoordenVerwijderen