Bedenkingen, mijmeringen, oprispingen.

maandag 29 augustus 2016

GERAAPT OP DE CULTUURMARKT


* Men zegt dikwijls 'je ziet waar het geld zit' en dat gaat zeker op voor het programmaboek 16-17 van MUSIC HALL®. Natuurlijk is het zo dat het nieuwe seizoen weer heel wat te bieden heeft, maar musicals heb ik al mijn hele leven wantrouwig bekeken en Evita is daar een voorbeeld van. Wat ik dan wel weer zie zitten is het ballet DE IX SYMFONIE van Ludwig van Beethoven met een choreografie van Maurice Béjart dat begin januari 2017 in Vorst Nationaal wordt opgevoerd. Wat ook mijn aandacht trok was CARMINA BURANA in een regie van Franco Dragone (die van Cirque du Soleil weet je wel). Je moet tot maart wachten, maar ik ben er zeker van dat Vorst Nationaal vol zal zitten.

* Het kleine foldertje van In Flanders Fields op de Antwerpse linkeroever dat het Vredesconcert op zaterdag 5 november 2016 aankondigt, had best wat groter gemogen. De Britse a capella groep Coop, Boyes & Simpson, Thirty Old Men (gelegenheidskoor met 30 mannen), klaroenblazers met The Last Post en nog veel meer, moeten je naar de Sint-Anna-ten-Drieënkerk in de Hanegraefstraat lokken, genummerde plaatsen van 15 en 20 €. Reserveren kan op www.eventueel.be.

* LOGE 10 Theater producties speelt in het Fakkeltheater van 19 april tot 14 mei 2017 een nieuwe theaterbewerking (géén musical) van Oliver Twist met 8 getalenteerde (zeggen ze zelf!) kids die de bendeleden van Fagin uitbeelden. Charles Dickens (1811-1870) schreef Oliver Twist in 1837 en ze zullen het stuk waarschijnlijk nog spelen in het jaar 2200. Reservatie kan op www.loge10.be

* De 80ste Boekenbeurs loopt van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 11 november. Dat wordt aangekondigd op maar liefst tien verschillende affiches. Voor de goede orde, er is maar één boekenbeurs en die gaat opnieuw door in Antwerp Expo. Drie nocturnes (3, 8 en 10 november) moeten ook de echte boekenliefhebber de weg doen vinden.

* Eind november opent de nieuwe Koningin Elisabethzaal haar deuren. De Filharmonie verzorgt de opening en vervolgens zal de Filharmonie nog meerdere concerten spelen in de nieuwe zaal, ze gaan ook gebruik maken van De Roma, Desingel en meerdere locaties in Antwerpen.

* Take Twee Producties spelen in de Kleine Fakkel een stuk van Dimitri Frenkel Frank in een VERTALING van Alex Van Haecke. Niet zo merkwaardig als je de titel ziet "Die van hier neffe". Dat is iets voor april en mei volgend jaar. Voor de rest van de producties ga eens kijken op www.fakkelteater.be


* De folder van OPERA BALLET VLAANDEREN werd verzorgd door psychiater en auteur Dirk De Wachter en iedere voorstelling wordt begeleid door een door hem ontworpen affiche  ‒  verzamelaars haast je, dit worden hebbedingetjes. Neem maar eens een kijkje op www.operaballet.be, het is de moeite waard.

* Voor ik het vergeet, Gerd de Ley speelt volgend jaar in Lier, als hij het niet vergeet, BLIND GEHEUGEN, over een oudere acteur die wordt ontslagen omdat hij zijn teksten niet meer kan onthouden. De tekst van Eddy van Ginckel, die de zwanenzang van een mens weergeeft, geeft een goed beeld van wat er gebeurt als Alzheimer toeslaat. Niet prettig, maar eerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten