Bedenkingen, mijmeringen, oprispingen.

maandag 11 september 2017

16 JAAR GELEDEN


Weet jij het nog? Ik was die dag in Hangar 26 (Antwerpen) waar een Vers voor de Vers voor het Boekenvak doorging.


5 opmerkingen:

 1. Ja hoor, ik zat in de cafetaria van het zwembad !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zat op de bus van Antwerpen naar Ranst. Achter zat een tiener (M) te bellen met een vriendje of een vriendinnetje. Ik hoor 'm zeggen dat er twee vliegtuigen in het WTC gevlogen zijn. Ik heb me toen omgedraaid -normaal doe ik zoiets nooit- en iets gezegd in de aard van "Ge moet niet overdrijven, hé maat". Waarop hij: "Maar het is ècht!"

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vanavond kijk ik, traditiegetrouw, naar de documentaire die de gebroeders Naudet draaiden op die dag. Ik heb 'm hier op DVD maar tegenwoordig is hij gratis en voor niks te zien op YouTube.

  https://www.youtube.com/watch?v=6bDN5iVXD7E

  Elk jaar wordt die film een beetje... ongelooflijker... Wordt het ongelooflijker om te bevatten, te beseffen dat dit ooit echt gebeurd is... 

  Er zit daarin een zeer groot gevaar, ik hoef het jou niet te zeggen.

  De film van de gebroeders Naudet zou verplichte leerstof moeten zijn in onze scholen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I remember het was drie uur en jij vroeg of ik niet direct naar Brussel moest - maar de beeldjes waren te schoon en ik ben lustig gebleven

  BeantwoordenVerwijderen
 5. http://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2017/09/911-de-wederopstanding-van-de-politieke-islam-539442/

  9/11: de wederopstanding van de politieke islam
  Afshin Ellian
  Op dinsdag 11 september 2001 veranderde de wereld definitief. Velen dachten dat de aanval van 9/11 een voorbijgaand incident was. Weer anderen dachten dat de rust na de verwijdering van het Afghaanse Taliban/Al-Qa’ida-bewind zou terugkeren.
  Weinigen waren het destijds eens met mij dat de wederopstanding van de politieke islam onherroepelijk op gang was gekomen. Het begon met de Iraanse revolutie in 1979. En in 2001 bereikte de revolutie de soennitische moslims.

  BeantwoordenVerwijderen