Bedenkingen, mijmeringen, oprispingen.

maandag 11 september 2017

WIE SLAAT KAN SLAAG TERUG VERWACHTEN


De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN noemt de escalerende situatie in Myanmar ‘een schoolvoorbeeld van etnische zuivering’. ‘De veiligheidsmaatregelen die Myanmar treft in de provincie Rakhine zijn niet in proportie met de acties van de Rohingya-rebellen.’
Oog om oog en tand om tand. (=wraak nemen voor onrecht dat je is aangedaan, door de dader precies hetzelfde aan te doen.)

1 opmerking: 1. De islam krijgt in Birma een koekje van eigen deeg, meer is dat niet.

  Hebben wij de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN trouwens  gehoord na 9/11. Of was dat NIET "buiten proportie" misschien? 

  Trouwens, wat kan er "buiten proportie" zijn in de strijd tegen een cultus met een miljard volgelingen die openlijk toegeeft dat hij de heersende orde manu militari zal vernietigen en vervangen door zijn eigen achterlijke, middeleeuwse "Wet van God"? 

  Ik moet denken aan een uitspraak van Stonewall Jackson, tijdens de Civil War, toen zijn chirurg, Hunter McGuire, tijdens de Slag van Fredericksburg de vraag stelde "What can we do about this kind of barbaric behaviour?" 

  (McGuire had het over de manier waarop het Noordelijke leger zich, zonder de minste militaire noodzaak, te buiten ging aan het vernietigen van Zuidelijke infrastructuur.)

  Jackson antwoordde: "Kill'm. Kill 'm all".

  We zijn niet meer ver verwijderd van het punt waarop dit de enige nog overblijvende mogelijkheid is, buiten totale onderwerping aan de Duisternis. We hebben het veel te ver laten komen.

  BeantwoordenVerwijderen