Bedenkingen, mijmeringen, oprispingen.

vrijdag 22 december 2017

VANALLES EN NOG WAT

* Op
kun je in een boekrecensie lezen hoe lief de Spaanse regering indertijd was voor krijgsgevangenen. De auteur Baltasar Porcel (1937-2009) is een Catalaan.

* De bank van hier heeft in de loop der jaren voor mijn gezondheid gezorgd zou je kunnen zeggen. Zeg nu zelf, toen wij er ons 'kapitaal' onderbrachten zat het filiaal Diepestraat op 372 meter (531 stappen), toen dat filiaal verhuisde naar het St-Jansplein werd dat 1136 meter (1623 stappen), een verdere verhuis naar KB-Haven - Brouwersvliet - maakte daar al 2206 meter (3151 stappen) van en nu hebben ze uiteindelijk onderdak gevonden op Kattendijkdok Oostkaai: 2933 meter (4190 stappen). Ik begin dit eerlijk gezegd een ongezonde situatie te vinden.

* Ik vraag me af wat er zou gebeuren als ik met mijn blanke smoel tegen een Belgische politie-agent zou zeggen dat hij moet oprotten als die om mijn identiteitskaart vraagt of erger nog: ik heb er geen. Wel dat is wat die Soedanezen doen, en als men dan hulp inroept van buitenaf breekt de hel los. Misschien ze niet meer terugsturen, maar ze aan het werk zetten op onze katoenplantages mijnheer De Gucht?

3 opmerkingen:

  1. Misschien heeft De Gucht geen plantage, maar zijn vrouw wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe meer ze Francken aanvallen, hoe meer stemmen hij zal halen, domme kloten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. doe eens een klapke met een met uitsterven bedreigd oudere bank van hier loketbediende - die mensen zouden ook liever ver weg stappen...

    BeantwoordenVerwijderen