Bedenkingen, mijmeringen, oprispingen.

zaterdag 24 februari 2018

DE KOFFIE VAN NEDERLANDInderdaad dé koffie van Nederland, AROMA ROOD van DE wordt dagelijks ingevoerd door Albert Heijn, terwijl in België deze rode koffie de naam draagt van DESSERT. Op de website
kun je de Belgische Nederlandstalige tekst vinden. En dan zeggen we nog niets over de waardepunten die op de wikkel staan en die enkel in Nederland geldig zijn.
Dus als je DE dessertkoffie wil moet je niet bij Albert Heijn zijn. En nu we toch bezig zijn, ook Cécémel kun je daar niet vinden, enkel Chocomel, wanneer gaan ze zich eindelijk eens in België bevoorraden!
STEUN ONZE EIGEN ECONOMIE!


5 opmerkingen:

 1. "Melangeren"...? En dat volkje, dat het heeft over "srijvers" als ze "schrijvers" bedoelen, heeft de culot om Vlamingen de les te lezen...?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. al een sjans dat ze niet "melansjeren" schreven...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een volk dat het woord "sudderans" (soms zelfs, ongetwijfeld voor de duidelijkheid, "sinaasappelsudderans"...), zou absoluut NIET als norm mogen gelden op taalvlak.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn stokoude moeder verbiedt haar hele gezin koffie of andere producten van Douwe Egberts te kopen. Heeft te maken met de koloniale geschiedenis van de familie Douwe Egberts. Dus dat doen wij niet. Zelf kopen wij onze koffie in bonen bij de Colruyt. Als koffiesnob weten wij waarom. Niet zozeer om onze eigen economie te steunen. Maar gewoon om Douwe Egberts te boycotten. Dus, Walter, naar de Colruyt verdorie om die koffie te drinken. En die anoniemmerds die hier naamloos reageren: genoeg gezeurd. Omarm uw moedertaal uit volle borst (het Standaardnederlands, dus) en laat Albert Heyn links liggen. Ga als de bliksem naar Colruyt, proef die koffie en gedaan met die ellende

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ooit één of twee keer in de Albert Heijn van Lier geweest. Nooit meer. Veel te veel HHH: Hautaine Hollanders en Hoofddoeken.

  In de Delhaize (Broechem) kom ik enkel nog als het echt niet anders kan. Kwaliteit en aanbod van groenten en fruit zijn pijlsnel gekelderd sinds de fusie/overname met/door AH.

  Het drama is, dat het elders nauwelijks beter is. Kwaliteit en aanbod gaan overal achteruit, en nog niet zo een klein beetje.

  BeantwoordenVerwijderen