Bedenkingen, mijmeringen, oprispingen.

maandag 12 februari 2018


Je kunt zeggen wat je wil maar dat mevrouw De Winter - Maria Bertha Charlotte C. (Mieke) Vogels het gemaakt heeft in de politiek staat als een paal boven (liefst zuiver) water. Om maar enkele van haar voormalige functies op te sommen: Partijvoorzitter van Groen, Districtsraadslid van Deurne, Schepen van Antwerpen, Lid van de Vlaamse Raad, Vlaams Parlementslid, Belgisch volksvertegenwoordiger, Belgisch senator, Minister in de Vlaamse regering. Met dit alles bij elkaar gerekend zou je kunnen stellen dat mevrouw De Winter er een goed spaarpotje aan heeft overgehouden en ik reken haar uittredingsvergoeding er nog niet bij. Maar nee, ze moet zich weer eens gaan moeien:
“Antwerpen wordt armer en vuiler, maar De Wever vindt alleen veiligheid belangrijk”
Kijk mevrouw De Winter, het is niet alleen De Wever die dat belangrijk vindt, ik vind dat ook. Maar laat ons met het begin beginnen. Vroeger waren nogal wat Antwerpenaren ‘arm maar proper’ en dikwijls kon je ook zeggen ‘arm maar eerlijk’, terwijl ze toch in hun kroostrijke gezinnen de opvoeding als burgers van hun stad hoog in het vaandel droegen. Die mensen van toen hebben allemaal de stad inderdaad zien verloederen, maar daaraan lig jij mede aan de basis. De ‘nieuwe’ Belgen die jij en je partijen (ELA, AGALEV, SLP en GROEN) en masse binnenlieten, om het met een eufemisme te zeggen, den import zou je kunnen zeggen, zijn misschien wel arm maar zeker helemaal niet proper, want sinds de tijd dat ze in onze wijken langzaam de overhand kregen, kunnen dagelijkse schoonmaakbeurten het vuil niet meer aan. Om van de rochels maar niet te spreken. En ja, af en toe ligt daar een hoopje hondenstront tussen al die weggeworpen afval, en ik vind dat ook erg, maar die vuiligheid nu belangrijker vinden dan veiligheid dat gaat mijn petje te boven.
En nog iets mevrouw De Winter, die war on drugs waarvan onze Vlaamse nationale burgermeester spreekt, gaat in grote mate ook tegen die ‘nieuwe Belgen’ die wij met open armen moeten ontvangen. Mevrouw De Winter, ik trap liever in een drol dan een kogel door mijn pens te krijgen. 

3 opmerkingen:

 1. Die trezebees realiseert zich niet wat voor onheil haar partij heeft aangericht en nog elke dag aanricht. God spare ons van haar bemoeienissen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Janssens en Vogels kunnen die twee niet ofwel een voetbalclub of een vogel-spotting club voor allochtone senioren oprichten. Dan zijn ze positief integrerend bezig en laten ze ons in peis en vree verder ploeteren...
  (Toen ik destijds een lange 4 weken in Koksijde verbleef als babysit voor drie koters had ik mijn twee honden bij: in de (grote) tuin mocht niet ge-shit worden door de honden, maar dat gebeurde dus soms wel: elk avond voor het avondmaal organiseerde ik voor de drie kinderen een wedstrijd: 10 frank voor elke shit die ze vonden en opraapten... sportief, lucratief en zinvolle tijdsbesteding... Ook zoiets zou men kunnen organiseren van spa en groen-jongeren afdeling voor jongere allochtonen die het niet maken in de drugswereld)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Iedereen wordt armer, niet enkel Antwerpen. We danken dat aan olikoekendomme politiek door Vogels en haar trawanten.

  Ik ben uitgeweken naar Antwerpen in 1980 of daaromtrent en kan dus goed vergelijken. Tilleke Schroyens was in 1980 nog burgemeester. Sindsdien is de stad inderdaad verloederd tot en met. In 1980 was de Turnhoutsebaan nog bijlange niet de souk die het ondertussen geworden is.

  En wat hebben we sinds 1980 aan het roer gezien in Antwerpen? Uitsluitend sossen. Snor Cools, die aanfluiting van het feminisme die Detiège mère was (Detiège fille is geen haar beter...) en, als klap op de vuurpijl, het breindode reclamejongetje.

  In die periode heeft Groen/Agalev meermaals mee in het bestuur gezeten. De naam Chantal Pauwels, van VISA faam, schiet te binnen. Edwin Pairon ook, van reclamebureau Choco faam. Als er ergens corruptie viel te melden, zaten de Groen- of Agalevschepenen steevast mee aan de trog.

  Als Vogels -geheel terecht, daar niet van- opmerkt dat de stad altijd maar vuiler wordt, zou ze zich wel mogen realiseren dat dat in de eerste plaats het werk is van haar eigen partij en van haar politieke vriendjes. Eigenlijk zou ze beter gewoon haar klep houden. Het enige waar haar mond goed voor is, is om pateekes langs naar binnen te schuiven.

  BeantwoordenVerwijderen