Bedenkingen, mijmeringen, oprispingen.

donderdag 17 mei 2018

PERCENTAGES ZEGGEN SOMS VEEL


Gisteren kon je met een evenementenbiljet naar Brussel treinen om daar de betoging te zien. Ik weet niet of er inderdaad 55.000 aanwezigen waren, maar wat zou je zeggen als je wist dat het om 1,375% ging van de werkende bevolking (die ik schat op 4 miljoen). Verder redenerend kom je tot de vaststelling dat het om 0,484225% gaat van de gehele bevolking (11.358.357 wordt er gezegd). We moeten ook eens praten over de samenstelling van die 55.000 deelnemers: hoeveel vakbondsafgevaardigden, hoeveel werknemers van de verschillende bonden waren erbij? Hoeveel van hen hebben al eens buiten de grenzen gekeken en gezien dat ook daar de riem moet worden aangetrokken? Als je die vakbonden hun wil laat doen, eindigen we misschien zoals Italië, waar er sprake is van opnieuw een eigen munt te installeren (een cryptomunt!), een munt die je dus niet ziet.
Niet dat ik het beter zou wensen, maar ik doe gewoon verder met het minimum gezinspensioen en hoop dat het beter zal worden. Mijn vrouw en ik proberen dat wat aan te vullen met legaal werk.
Maar wat te denken over het feit wat dit allemaal weer heeft gekost, we hebben er zelfs geen benul van, van de hoge kost van de twee stakingsdagen bij  Brussels Airlines (wat een pretentie!) weten we het, we hadden hiervan iedere Belg één € opslag van zijn pensioen kunnen geven.

1 opmerking:

  1. Een evenementenbiljet... Daar is zo ongeveer alles mee gezegd...

    Volgende stap: verplichte deelname aan betogingen en andere "democratische" evenementen. We zijn niet meer ver verwijderd van de spontane uitingen van volkssentiment zoals we die in de goede oude tijd ook konden zien op het Rode Plein in Moskou.

    BeantwoordenVerwijderen