Bedenkingen, mijmeringen, oprispingen.

donderdag 5 april 2018

THE POLISH VICTORY LAP


Alan Kulwicki
Vijfentwintig jaar geleden kwam NASCAR-coureur Alan Kulwicki om het leven in een vliegtuigcrash. Hij was op dat moment de regerende Winston Cup kampioen. 

In 1988 introduceerde hij, tot groot jolijt van de fans, wat sindsdien bekend staat als "the Polish Victory Lap": een ereronde in tegenovergestelde rijrichting. 

In juli van dat jaar verongelukte ook Davey Allison in een helikopterongeval.
Na de laatste race van het seizoen, de Hooters 500 op de Atlanta Motor Speedway, maakten racewinnaar Rusty Wallace en kampioenschapswinnaar Dale Earnhardt samen, zij aan zij, een Polish Victory Lap ter ere van Kulwicki en Allison. Je kunt hem zien als je de link aantikt.


1 opmerking:

  1. Kulwicki was één van mijn favorieten. NASCAR werd in die tijd live uitgezonden door Eurosport. Je kon niet anders dan bewondering hebben voor "Special K" zoals hij genoemd werd. NASCAR was schitterend racen in die tijd. Altijd op het scherp van de snee, hard, razendsnel, heel close, met geweldige coureurs als Dale Earnhardt ("The Intimidator"), Darrell Waltrip ("Jaws"), "Handsome Harry" Gant, Kyle Petty (de zoon van "King Richard") en nog zo veel anderen. En natuurlijk Alan...

    Het was allemaal totaal iets anders als de hedendaagse Formule 1, dat het bekijken niet meer waard is en dat bevolkt wordt door bordkartonnen wussies die niet eens hun eigen schoenen kunnen binden.

    https://www.youtube.com/watch?v=uMe8zHwVV10

    BeantwoordenVerwijderen